Menü Bezárás

E-fit

Az E-fitness az EMS technológián alapuló edzésmódszer. A 21. századi ember életmódja messze eltér elődeiétől, ezáltal sokféle problémával küzd, mint például a túlsúly, gerinc- hátproblémák, sérv, mozgásszervi betegségek.

Az EMS (electro-muscle-stimulation) közvetlen az izmokat stimulálja, melynek hatására az izmok összehúzódnak és elernyednek, ugyanúgy, mint amikor sportolunk.

A készülék egy speciális, elektródapárokkal ellátott ruhából és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó kezelőpultból áll. Ilyen elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használnak, a kényelmes ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.

eFit

 

Mi történik egy edzés során?

Az alsó ruházatot az edzés előtt vízzel benedvesítjük az izomcsoportok körül, ezzel biztosítva a megfelelő impulzusáramlást. Felvesszük a speciális nadrágot és mellényt, majd a kezelő géphez csatlakoztatjuk azokat. Vádli és karpántokkal is kiegészíthetjük a szettet, ezen izomcsoportok edzését is lehetővé téve.

Az edzést bemelegítéssel kezdjük, mint minden edzésnél, itt is nagyon fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket. Az edzés mindössze 30 perc, mely személyi edző vezetésével, a vendég igényeire, céljaira szabva kerül megállapításra. Az edzés végén a kellemes lazítás sem marad el.

Mire jó ez az edzésforma?

Elősegíti a fogyást, tonizálja az izmokat, alakot formál, segít a derékfájás leküzdésében ( a megfelelő, vezetett és személyre szabott gyakorlatok mellett), sérülés, műtét utáni rehabilitációnál is segít (konzultáció szükséges, a gyógytorna befejezése után, illetve a gyógytornász engedélye mellett). 

10 éves szakmai munkám során tapasztaltam, hogy a nők nagy része, ( a szakirodalom szerint minden ötödik, a kor előrehaladtával minden harmadik) valamilyen fokú inkontinenciával küzd. Elég, ha arra gondolsz, amikor egy köhögés, tüsszentés, nevetés esetén egy-egy csepp becsurran. Nagyon kellemetlen élmény, ráadásul korlátozva érezheted magad, hiszen nem mersz egy jóízűt nevetni, vagy rettegsz, ha tüsszentened, köhögnöd kell. Totál fusztráló, tudom. Kidolgoztam azokat a gyakorlatokat, amelyek az áram együttes alkalmazásával segítenek neked abban, hogy ettől a kellemetlen állapottól megszabadulj. Még csak említened sem kell, hogy ilyen jellegű problémával küzdesz, a gyakorlatokat beépítettem az edzésekbe, tehát ha eljössz, ezt búnuszként mindenképpen megkapod. 🙂 Plusz jó hír, a megelőzésben is segít, vagyis, ha az e-fit edzést űzöd, tuti, hogy ezzel a problémával nem kell megismerkedned. 🙂

Tilos az e-fit, ha:

Daganatos betegséggel küzdesz, ( ha gyógyultnak vagy nyílvánítva, mindenképpen konzultálj kezelőorvosoddal ) illetve ha pacemakered van.

 

Tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkezem, több száz embernek segítettem már céljai elérésében. E-fit edzést Kaposváron ilyen tudással, csak itt találsz

Az első edzést mindig egy alapos megbeszélés előz meg, annak érdekében, hogy a  legbiztonságosabban és leghatékonyabban érhesd el célod.

Ha Neked is fontos, hogy biztonságosan eddz, magas fokú szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező edző irányításával elérhesd kitűzött céljaidat, ne habozz, vedd fel velem a kapcsolatot!

Időpont egyeztetés:

Kálmán Ági 06 30/413

 

Wefitness.hu