Menü Bezárás

Előételek, levesek

BROKKOLIS SAJTLEVES

Beszerzendő:

1 kisebb brokkoli, 2 nagyobb burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg sajt, olívaolaj, 1 teáskanál szárított zöldségkeverék, só, bors.

Felforrósítjuk az olajat egy nagyobb edényben,  majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Lassú tűzön megfonnyasztjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, s főzzük 10-15 percig időnként megkevergetve. Ezután hozzáadjuk a zöldségkeveréket, majd sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a rózsáira szedett brokkolit. Addig főzzük, amíg a brokkoli meg nem puhul. Levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, visszatesszük a tűzhelyre és belemorzsoljuk a sajtot, de már nem forraljuk. Tálaláskor szórjunk rá reszelt sajtot.

Wefitness.hu