Menü Bezárás

Főételek

GÖNGYÖLT HÚS

Nem éppen a klasszikus göngyölt hús receptje ez, újraértelmeztük, és kicsit másképp készítjük.

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (csirke, vagy pulyka), 2 tojás, 1 közepes vöröshagyma, 10 dkg gépsonka, 20 dkg félkemény sajt, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors, majoránna, pirospaprika

Vágd apróra a hagymát, a darált húst, és a fűszereket tedd hozzá, jól gyúrd össze őket. Kenj be olajjal egy nagyobb alufóliát, és terítsd rá a masszát, kb. 2 cm vastagon. Ezután fektesd rá a sonkát, majd szórd meg reszelt sajttal. Óvatosan göngyöld fel, terítsd rá az alufóliát, majd süsd 180 fokon 35-40 percig. Vedd le róla a fóliát ( azért előtte győződj meg róla, hogy átsült-e), és pirítsd addig, amíg szép pirosas kérget nem kap.  Egyszerű és nagyszerű!

Wefitness.hu