Menü Bezárás

Főételek

HALÁSZLÉ „SZÖGEDIESEN”

6-8 személyre számold:

2 db 1,5 kg-s ponty, 60-70 dkg vöröshagyma, 5 dkg fűszerpaprika, 1 db sárga húsú paprika, 1 db erős paprika, 1 db paradicsom, piros arany

A halat megtisztítjuk, keserűfogát kitépjük, fejét, farkát levágjuk, és felszeleteljük. Előre besózzuk, és megkenjük piros arannyal. A fejeket és farkakat az aprított hagymával, a paprikával és a paradicsommal, kevés sóval kissé lobogó vízben puhára főzzük. Paprikából és paradicsomból annyit használjunk, amennyit a recept ír,  mert ha többet főzünk bele, savanyú lesz a halászlénk. Vedd ki a hagymát, és először azt passzírozd le, közben szedd ki a léből a haldarabokat és amennyire tudod, csontozd ki, ezután ezt is passzírozd úgy, hogy a léből mindig önts hozzá, így könnyebben megy majd. Ha kész vagy, öntsd fel annyi vízzel, hogy se sűrű, se híg ne legyen. Tedd vissza a tűzre, és jól forrald fel. A tetején képződött zsírba szórd a fűszerpaprikát, főzd így egy darabig, aztán helyezd bele a halszeleteket. Vedd takarékra, és már kb. csak 10 percig főzd, a hal ugyanis hamar megpuhul. Ne kavargasd, esetleg csak rázd az edényt ha szükséges, ne törd össze a  húst. Ha szükséges sózd, de vedd figyelembe, hogy a piros arany is sós, vigyázz, könnyen el tudod sózni! Ha szereted az erőset, tehetsz bele cseresznyepaprikát, de csak akkor nyomd szét, ha oda vagy az igazán erősért. Ehhez a mennyiséghez egy darab bőven elég.

Wefitness.hu