Menü Bezárás

Előételek, levesek

ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES

Tegyél bele:

25 dkg zsenge zöldborsót, 2 közepes sárgarépát, 2 közepes petrezselyemgyökeret, 1 szem burgonyát, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 csokor petrezselyem zöldjét, őrölt borsot, őrölt szerecsendiót, sót.

Aprítsd fel a zöldségeket, és tedd fel főni a borsóval és a fűszerekkel, annyi vízben, amennyi ellepi. Kuktába, vagy fedő alatt főzd puhára. Ha megfőtt, dobd bele a vajat, és botmixerrel pépesítsd. A levest kb. 1 liter vízzel öntsd fel, forrald fel, majd szórd meg az apróra vágott petrezselyem zölddel. Tehetsz bele csirkemájból készült galuskát is, tetejét megszórhatod reszelt sajttal. Teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal tálalhatod.

Wefitness.hu