ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
Tegyél bele:
25 dkg zsenge zöldborsót, 2 közepes sárgarépát, 2 közepes petrezselyemgyökeret, 1 szem burgonyát, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 csokor petrezselyem zöldjét, őrölt borsot, őrölt szerecsendiót, sót.
Aprítsd fel a zöldségeket, és tedd fel főni a borsóval és a fűszerekkel, annyi vízben, amennyi ellepi. Kuktába, vagy fedő alatt főzd puhára. Ha megfőtt, dobd bele a vajat, és botmixerrel pépesítsd. A levest kb. 1 liter vízzel öntsd fel, forrald fel, majd szórd meg az apróra vágott petrezselyem zölddel. Tehetsz bele csirkemájból készült galuskát is, tetejét megszórhatod reszelt sajttal. Teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal tálalhatod.