Ha már ősz, jöjjön a másik nagy kedvenc, a körte.
Nyersen, főzve, sütve, bárhogyan is fogyasztod, ízletes, értékes gyümölcs, érdemes sokat enni belőle, remek hatással van szervezetünkre. Nagyon magas az ásványi anyag tartalma, főleg hűvösebb időben érdemes sokat enni belőle, hogy a betegségeket megelőzzük. Tartalmaz kálciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és jódot. A-, B1-, B2-, és C-vitamin található benne. C-vitamin tartalma akkora, amellyel napi szükségletünket pótolhatjuk. Kiváló ellenszer például az ízületi gyulladások, a reuma és a kimerültség ellen, de még a depresszió megelőzésére is érdemes minél többet fogyasztanunk belőle. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, és egyes vizsgálatok szerint megelőzhetjük vele a végbélrák kialakulását. Sőt, a fél óráig főzött körte levével kiválthatjuk az energiaitalokat is, mivel élénkíti a szervezetet, így nagyobb teljesítményt igénylő időszakokban érdemes ezzel a természetes módszerrel próbálkozni.