Menü Bezárás

Desszertek

ASZALT MEGGYES ZABKORPA KEKSZ

Vegyél:

20 db zabkorpát, 15 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 15 dkg aszalt meggyet, fél teáskanál sütőport, fél teáskanál őrölt fahéjat, 1 kávéskanál sót, 15 dkg vajat, vagy kókuszzsírt, 15 dkg barna cukrot, 1 tojást.

Mély tálban keverd össze a száraz hozzávalókat és az aszalt meggyet. Egy másik tálban fehéredésig habosítsd a vajat (vagy kókuszzsírt) a cukorral. Add hozzá a tojást,  és dolgozd össze a lisztes-zabos keverékkel,  majd tedd pihenni a hűtőbe. Mintegy 15 perc után formázz helyes kis golyókat belőle a kezeddel,  majd lapítsd keksz formájúra. Fektesd őket egymástól 3-4 cm távolságra a tepsibe, melyet kibéleltél sütőpapírral. Mintegy 180 fokon, előmelegített sütőben ropogósra sütöd. Belemárthatod olvasztott étcsokoládéba, úgy még finomabb.

Wefitness.hu