Menü Bezárás

Desszertek

PÜSPÖKKENYÉR

Alapanyagok:

30 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 dkg zabpehely, 25 dkg barnacukor, 20 dkg méz, 20 dkg lekvár, 4 dl tejföl, 5 tojás, 1 evőkanál zsír, 1 csomag sütőpor, 2 csomag mazsola, 1-2 narancs héja, 1 citrom héja, 1 marék étcsoki reszelék, 1 marék durván tört pörkölt dió, 1 csomag szárított gyümölcs, 10 dkg kandírozott gyümölcs, lenmag, hántolatlan szezámmag.

Keverd össze a tejfölt, a tojást, a zsírt, a cukrot, s mézet, a lisztet, a magvakat és a sütőport. Ha kész vagy, add hozzá s többi alapanyagot is. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, vagy készítsd elő az őzgerinc sütődet (vékonyan kend ki zsírral, és kevés lisztet szórj rá), csurgasd bele a masszát, és melegítsd elő a sütőt. 170 fokon süsd addig, amíg át nem sül. (szúrj bele egy hústűt, ha nem ragad rá a massza, akkor már jó.) Vedd ki, langyosan szeleteld, ízlés szerint csurgathatsz rá olvasztott étcsokit, lekvárt.

Wefitness.hu