CHILIS CSIRKEMELL
Ez az étel előkészítést igényel, a csirkemelleket előre bepácoljuk, a húst sózod és borsozod (legjobb, ha frissen őrölt borsot használsz) fokhagymával bedörzsölöd, majd bekened vékonyan mustárral. Erre ráöntöd az olívaolajat, lefeded és 24 óráig hűtőben érleled.
Mi kell hozzá:
50 dkg filézett csirkemell, 1 dl olívaolaj, 6-8 gerezd fokhagyma, só (legjobb a tengeri), bors, mustár.
A szószhoz:
1 doboz natúr paradicsomkonzerv, chilipor, fokhagyma, só, oregano, bazsalikom
Így készítsd:
Előre bepácoltad a csirkemellet, a fent leírtak szerint. ha letelt a 24 óra süsd ki a szeleteket kevés olívaolajon. Állj ellent a kísértésnek, hogy azonnal felfald az egészet, folytasd a chiliszósz elkészítésével, ekként: A paradicsompürét a lábos alján kicsit pirítsd meg, keverd bele a chiliport, kevés összetört fokhagymást, sót oregánót és bazsalikomot. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel higíthatod. Ha kész, ráöntöd a húsra, köretként pirított, vagy párol zöldég kiváló hozzá.