FÜSTÖLT LAZAC ROPPANÓS SALÁTAÁGYON
4 fő részére
20 dkg füstölt lazac, 1 fej jégsaláta, 2 kaliforniai paprika, kis fej lila káposzta, 3 paradicsom, 1 kígyóuborka, 15 dkg ecetes uborka, 5 dkg vöröshagyma, 3 db tárkonylevél, 1 csomó petrezselyem zöldje, 8 db kapribogyó, 1 csomó metélőhagyma, 0,8 l borecet, 1 dl olívaolaj, só, őrölt bors, 2 dl víz.
A salátához felvágjuk a zöldségeket, összekeverjük és félre tesszük. Elkészítjük az öntetet, az ecetes uborkát, a hagymát, a tárkonyt a petrezselyem zöldet, a kapribogyót és a metélőhagymát finomra vágjuk, hozzáöntjük a vizet, a borecetet és az olívaolajat, végül ízesítjük sóval és borssal. Csurgassuk rá a salátára közvetlenül fogyasztás előtt.