Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Nyilas: (11.22. – 12.20.)

Uralkodó bolygója a Jupiter, kettősség jellemzi, jól érzi magát a nagyváros forgatagában, ugyanakkor vágyik a természet lágy ölére is. Társasági lény, akkor érzi igazán elemében magát, ha sok embert mozgósíthat egy igazán nemes cél érdekében. Mindegy mire, csak toborozhasson, legyen az disznóvágás, zsíroskenyér parti, bármi, egy biztos, ha főzőversenyt szimatol, tutira benevez.

Vele könnyű dolgod van, ha szeretnéd meghívni magadhoz vacsorára. A mediterrán konyha kedvelője Ő, előételként tehetsz elé bruschettát, főételként bármilyen olasz tészta megteszi, desszertnek jöhet a tiramisu. Ha még sincs kedved főzni, sebaj, megelégszik a pizzával is.

Mindegy milyen konyha, nagyra értékeli, s mivel szenvedélye az utazás, az adott ország ételét biztosan megkóstolja, rögtön meg is tanulja, aztán hazaérve a barátait meglepi legújabb kulinális élményével. Lényeg, hogy az étel ízletes legyen, az evés számára egy nagy buli, barátokkal. Húst hússal elvet vallja, de jöhet a tészta is minden formájában, sütve, főzve mindegy, és hát a desszert…az a gyenge pont. Kitűnő szakács lévén inkább a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, tudatosan étkezik. Mindent tud a fogyókúráról, de nem szívesen műveli azt. Ritkán hízik el, maximum, ha bánatos, ilyenkor fagyival enyhíti azt. Vödörszámra… 🙂

Tipp Nyilasoknak:

Elegendő növényi fehérje, szója és bab fogyasztása kívánatos számodra. Nagyon figyelj a megfelelő folyadékbevitelre, szervezetednek szüksége van a rendszeres ivásra. Igazi ínyenckirály vagy, rendkívül szereted a sertéshúst, édes-savanyú mártással (már a gondolatától is összefut a nyál a szádban 🙂) a kedvenced lehet.

Ezeket fogyaszd:

Hús: sertéstől a vadakig minden
Zöldség: borsó, bab, kukorica, szója, csírafélék, saláta, káposzta
Gyümölcs: szőlő, ananász, körte, dió, mandula, rebarbara, gesztenye, áfonya
Fűszerek: menta, petrezselyem, citromfű, kakukkfű, bazsalikom, kapor

Wefitness.hu