Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Bika: (04.20. – 05.20.)

Föld jegy, személyiségét a Vénusz uralja. Szereti a szépet, a kényelmet, ugyanakkor nem szereti a változásokat. Két lábbal áll a földön, ódzkodik a meglepetésektől. Étkezésére is ez a jellemző, a jól megszokott, bevált ízeket kedveli. Ő aztán nem fog kísérletezni a konyhában, ne is várd tőle. A már jól kipróbált, bevált receptjeivel fog levenni a lábadról. Ha vendégül lát, szépen megterített asztal, minőségi bor, tökéletesen összeállított menü fog várni téged.

Te azzal tudod a legjobban lenyűgözni, ha otthonodba invitálod, és saját kezűleg készítetd el a fogásokat. Ha nem vagy konyhatündér, a készen vásárolt ételek csomagolását gondosan rejtsd el, mert ha kiderül a turpisság, egy világ omlik össze benne. Előételként tegyél elé különleges szószokat, hogy kedvére mártogathasson, és a desszertről se feledkezz meg, de jó sok csokoládé legyen benne. 🙂

Inkább az egyszerű egytálételeket és fűszeres húsokat kedveli, de szeret mindent, salátát, gyümölcsöt és persze a desszertet. Gyengéje a csokoládé, a tejszínhabos torta, lassan ízlelgeti, hagyja szétolvadni a szájában, élvezi az ízeket. Habzsolja az életet, az ételeket, akár jó, akár rossz impulzus éri, evéssel vezeti le. Társaságkedvelő lévén a nagy lakomák elkerülhetetlenek számára, s mivel szereti a hasát, könnyen szed magára plusz kilókat. Makacs természet, ezért nem okoz problémát akár egy keményebb diéta betartása sem számára. Fontos, hogy ne csak jól egyen, hanem mellette mozogjon is, a zsírégetéshez és izomépítéshez elengedhetetlen fehérjét pótolni kell. Ezt akár fehérjeszelet formájában is megteheti.

Tipp Bikáknak:

Minden fogás mellé fogyassz zöldséget, és figyelj arra, hogy mikor hagyod abba az evést, tudod, hajlamos vagy a habzsolásra! J Egyél sok gyümölcsöt, legkiválóbb az alma és a körte. Azt se feledd, hogy ami ízletes, nem feltétlenül egészséges. A hagyományos étkek kedvelőjeként a húsleves minden esetben nyer, fő fogásnak jöhet szaftos marha, desszertnek inkább gyümölcsöt válassz.

Ajánlott ételek:

Hús: sovány marha
Zöldég: borsó, paraj, paradicsom, káposzta, spárga
Gyümölcs: alma, banán, narancs, szilva, cseresznye
Fűszer: zsálya, fahéj, szegfűszeg, fodormenta, petrezselyem

Wefitness.hu