Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Ikrek: (05.21. – 06.20.)

Uralkodó bolygója a Merkúr. Az örök nyughatatlan, a kíváncsi Fáncsi. Mindig kérdez, mindent tudni akar. Imádja a változatosságot, örökké rohan, siet, nehogy lemaradjon valamiről. Információ éhsége határtalan, kérdéseivel az őrületbe kerget, ám ha megtud valamit, azonnal meg akarja osztani másokkal is. Igazi társasági lény, mindenhol ott van, ahol történik valami. Kettősség jellemzi, ezért hajlamos egyik végletből a másikba esni, ez az étkezésén is tetten érhető. A konyhában nem sok időt tölt, pedig receptgyűjteménye irigylésre méltó, konyhaeszközei a legmodernebbek.

Rá nem jellemző a mondás, hogy a hasán keresztül vezet hozzá az út. Inkább hívd meg valahova egy italra, és szolgálj érdekes beszédtémával. Készülj rágcsálnivalóval, imád csipegetni, például a sós mogyorónak, pisztáciának nehezen tud ellenállni. Mivel nehezére esik sokáig egyhelyben ülni, a több fogásos étkezések kínszenvedésnek tűnhetnek számára.

Ő inkább bekap egy szendvicset, vagy beugrik egy közeli gyorsétterembe, értékes idejét nem a konyhában fogja eltölteni. Ha vendégségbe hív, tuti valami különlegességgel fog előrukkolni, kísérletező kedve határtalan. Imádja a tésztákat, és a wokban készült ételeket. A benne lévő kettősség az étkezésében is tetten érhető, van, hogy degeszre tömi magát, máskor éppen fogyózik, aztán rájön, hogy mégsem neki való, ekkor bűntudatát evéssel csillapítja. Fontos számára, hogy jól nézzen ki, viszont enni is szeret. Az önsanyargatás ezért nem vezet célra, olyan ételekkel próbálkozzon, amiket szeret, eredményt csak így érhet el.

Tipp Ikreknek:

Fehérjében gazdag ételekkel tehetsz a legtöbbet egészségedért. A mazsola és az aszalt sárgabarack idegrendszered nyugtatója lehet, ugyanakkor kerüld az olíva bogyót és olajos magvakat, bőrödet zsírossá tehetik, és ugyan ki szeretne pattanásos arcra ébredni? 🙂 A változatosság gyönyörködtet ugye, a menü összeállításánál se feledkezz meg erről! Válogass az egzotikus finomságok között, de egy igazán izgalmas sajttál is felizgatja ízlelőbimbóidat.

Ami ajánlott:

Hús: baromfi
Zöldség: zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli
Gyümölcs: kivi, zöldalma, gránátalma, datolya, dió, karambola
Fűszer: petrezselyem, kapor, köménymag, ánizs, bodza, körömvirág, szerecsendió, chili

Wefitness.hu