Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Skorpió: (10.23. – 11.21.)

Vizes jegy, uralkodója a Mars és a Plútó. A saját útját járja, nem tűri a kényszert, a korlátozást. Mindenben feladatot lát, a főzést is a kipipálandók közé sorolja. Szívesen jön össze a barátaival, inkább a meghitt összejövetelek, mint a nagy bulik híve.

Ha szíved választottja skorpió, bizony nincs könnyű dolgod, imádja a karakteres ízeket, a chili, a bors, a fokhagyma a kedvencei közé tartoznak, a csípős ételek, az indiai konyha kifejezetten közel áll ízlésvilágához. Főzz szenvedéllyel és máris a szívébe zártad magad.

A skorpió akár a családjának, akár a barátainak főz, szigorúan betartja a szakácskönyv előírásait, meggyőződése ugyanis, hogy csak így alkothat tökéleteset. Nem kísérletező fajta, viszont konyhájában a legmodernebb eszközök találhatóak, viszont szereti minél gyorsabban letudni a főzés körüli teendőket. Megőrül a levesekért, főzelékekért, az egytálételek a kedvencei, a fűszeres húsok körettel bármikor jöhetnek. Ezekre számíts, ha vendégül lát, a szervírozásnál az egyszerűség és a praktikum dominál. Sokat tesz magáért, hogy karcsú és sportos alakját megőrizze. Egészségmániás és a legújabb divatétrend megszállottja. A legszigorúbb diétát is képes betartani, de ha célt ért, újra habzsolni kezd. Éppen ezért a megoldás a rendszeres sportolásban, és az ehhez passzoló rostban és fehérjében gazdag étrendben rejlik.

Tipp Skorpióknak:

Ínyedre való a csípős, fűszeres étel, azonban jó, ha kerülöd a forró kajákat, egészségednek nem tesz jót. A tejtermékek is sokat szerepelnek a palettádon, itt azonban figyelj a mértékletességre. Imádhatod a mustármártásos halat, de egy finom sajttál is levesz a lábadról.

Ezeket fogyaszd:

Hús: hal, rák, kagyló, polip és minden, ami vízben él
Zöldség: sárgarépa, káposzta, tök, hagyma, gomba, retek
Gyümölcs: áfonya, som, füge, ribizli, málna, eper
Fűszer: fokhagyma, koriander, mustár, torma, chili, bazsalikom

Wefitness.hu