Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Vízöntő: (01.20 – 02.19.)

Személyiségét az Uránusz uralja, forradalmi, kísérletező lélek, ez a konyhaművészetében is tetten érhető. Fantáziája élénk, kreatív, bár ritkán főz, ha mégis megteszi, szívesen kísérletez. Családját, barátait olykor meghökkentő ízkombinációkkal sokkolja. Konyhája modern, ritka, speciális eszközökkel veszi körbe magát. Népszerű az emberek között, éppen ezért a főzés is társasági esemény számára, imádja a grillpartykat, de a házi disznótoros is a kedvencei közé tartozik.

Igazi ínyenc, különc, neki aztán mindegy, mit és hol eszik. Ha kedvére való a társaságod, máris nyertél, de azért, hogy lenyűgözhesd, a menüben legyen valami bizarr ízpárosítás, s az estéjét ezzel máris tökéletessé varázsoltad.

Ha ő főz, a könnyű ételeket részesíti előnyben, fontos, hogy a főzési idő rövid, az elkészítés egyszerű legyen. Vendégként számíthatsz rá, hogy a megfelelő környezetben fogod találni magad, a teríték a kellékek stílusosak, a hangulat kitűnő lesz. Ha fogyókúrára kényszerül, pontos tervet készít, de nagyon fontos számára, hogy ízletes ételeket fogyasszon. Csak az működik nála, ha tudja mit miért csinál, mit miért eszik.

Tipp Vízöntőknek:

Könnyed, laza, kötetlen hangulatú vacsorák igazán elbűvölnek Téged. Azonban mindenféle nyalánkságot zárj ki az étrendedből. Reggelizz tejet, tejterméket, vacsorára ínycsiklandó előétel után valami könnyű salátát válassz, esetleg kefirt, vagy joghurtot fogyassz.

Ideális ételei:

Hús: elsősorban a hal
Zöldség: salátafélék, cukkini, uborka, cékla
Gyümölcs: kivi, gránátalma, déligyümölcsök, ringló
Fűszerek: menta, petrezselyem, fokhagyma, vanília, indiai-kínai fűszerek

Wefitness.hu