Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Rák: (06.21. – 07.22.)

Víz jegy, uralkodója a Hold, ezért nagyon érzékeny típus. Hangulata ingadozó, döntéseiben határozatlan, örül, ha más hoz döntést helyette. Talán a konyha az egyetlen hely, hol nem tűr beleszólást a dolgaiba. Megkérdezi ugyan a többiektől, hogy mit ennének szívesen, de azt készíti el, amit az éppen aktuális hangulata sugall neki.

Azzal nyűgözheted le legjobban, ha otthonos hangulatot varázsolsz neki, előveszed a nagymamától kapott étkészletet, textil szalvétát, gyertyát gyújtasz, és a jól bevált családi receptekből készítesz házias ízeket. Egy üveg jól behűtött borral biztosan nem fogsz mellé lőni.

Nem szívesen mozdul ki otthonról, viszont örömmel lát vendégül. Rengeteg fogással fog elkápráztatni, az előételtől a desszertig egyenként művészi alkotásokat tesz eléd, s a család elől elzárt, különleges alkalmakra tartogatott étkészletben szervírozza az étkeket. Imádja a finom ételeket, a hagyományosakat éppúgy, mint a különlegességeket. Nem válogatós, rendszeresen és szívesen nassol. Bár elmondása szerint alig eszik, még a víztől is hízik. Hízásra hajlamos, nemcsak az ételeket, a hangulatot is megeszi. Szereti, ha szeretik, de ha mégsem, depis lesz, s bánatát evésbe folytja. Mivel nagyon házias, a fogyókúra nehéz számára, s egyben a kimozdulást jelenti a komfortzónából. Szerencsés, ha a megszokott ízekből készít diétás ételt, például főzelék formájában.

Tipp Rákoknak:

Mivel imádod a hasad, és szereted megadni a módját a dolgoknak, az étkezés egy ceremónia számodra. Azonban figyelj a mennyiségre és arra, mit eszel, ugyanis könnyen felszedhetsz pár kilót. Mértéktelenül fogyaszthatod például a görögdinnyét, a tenger gyümölcseinél viszont már figyeld mennyi csúszik le a torkodon. Gombás finomságok, könnyű saláták kedvenceid közé tartoznak, desszertként a tejszínhabot inkább gyümölcsre púpozva fogyaszd. 🙂

Ezeket egyed:

Hús: hal és mindenféle tengeri herkentyű
Zöldség: kelkáposzta, tök, kelbimbó, karfiol, csicsóka, uborka, gomba
Gyümölcs: szőlő, sárgadinnye, kókuszdió, őszibarack
Fűszer: mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, zsálya, menta

Wefitness.hu