Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Kos: (03.20. – 04.19.)

Tűz jegy, uralkodó bolygója a Mars. Tele tettvággyal, örökös pörgéssel. Örökké lelkes, pörög ezerrel, mindig tesz-vesz valamit, nehezen tud leállni. Az étkezési szokásait is ez jellemzi, két rohanás között épphogy bekap valamit. Nem válogat, ami a keze ügyébe esik jöhet, csak éhségét csillapítsa. Ugyanolyan jól érzi magát a mekiben, mint a puccos belvárosi étteremben. Általában a hagyományos ételeket részesíti előnyben, az újdonságokat is szívesen kipróbálja. Felfal mindent, amit elé tesznek, szereti az erős, karakteres ízeket, és bátrabban fűszerez, mint a többi csillagjegy.

Ha el akarod kápráztatni, húst készíts neki, de tedd az asztalra a fűszereket is, sót, borsot, karakteres fűszert, hogy kedvére ízesíthessen. A külsőségeknél fontosabb számára, hogy az étel jó minőségű legyen, a hangsúlyt erre fektesd.

Habitusának köszönhetően a súlyával ritkán elégedetlen, rohanó életmódjából fakadóan ritkán hízik el. Mivel szeret mozogni, szinte biztos, hogy sportol is valamit, s alakját a nagy lakomák ellenére is meg tudja őrizni.

Ha mégis megesik, hogy elhíznak, az kizárólag a rohanásnak köszönhető, a túlzásba vitt gyorséttermi kaja, a nassolás, valamint annak a következménye, hogy kevés kihívás van az életükben, ezért hajlamosak az elkényelmesedésre.

Ha fogyókúrára kényszerül, nagy lendülettel veti bele magát a legszigorúbb diétába, de ahogy jött, olyan gyorsan fogy el a lendület. A megoldás az, hogy megtervezi az étrendjét, mikor, mit eszik. Válassza az egészséges ételeket, amelyek megadják számára a szükséges energiát és sokáig telítenek. Ilyen például a cézársaláta sok friss zöldséggel és csirkemellel.

Tipp Kosoknak:

A halaktól kezdve a zöldségekig bármit fogyaszthatsz, azonban a zsírosabb húsfélékből csak mértékkel! Bármilyen szaftos hús sok zöldséggel igazán kedvedre való, ha desszertet kívánsz valamilyen külföldi finomság nyerő számodra. Figyelj a változatosságra, az éjszakai nassolást, bármily csábító is, inkább kerüld!

Számodra ajánlott ételek:

Hús: pulyka, hal, bárány
Zöldség: sárgarépa, retek, paprika, paradicsom, burgonya, hagyma
Fűszer: bors, pirospaprika, fokhagyma, mustár, curry, gyömbér, kapor
Gyümölcs: eper, cseresznye, meggy, görögdinnye, grapefruit, málna

Wefitness.hu