Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Szűz: (08.23. – 09.22.)

Föld jegy, uralkodó bolygója a Merkúr. Rendkívül kritikus, a világgal és önmagával szemben is, ezzel megnehezítve saját életét. Rend és tisztaságmániájával őrületbe kergeti környezetét. Mindennek megvan az előre kijelölt helye otthonában. Étkezését is ez jellemzi, a hagyományos, gyerekkorában megszokott ízeket részesíti előnyben.

Legjobban úgy férkőzhetsz közel hozzá, ha könnyű ételekkel kínálod. Szívesen fogyasztja a különféle zöldségeket, gyümölcsöket. Rajong a borokért, egy jól megválasztott itallal máris a kezedben a kulcs hozzá.

A reformkonyha híve, minden elolvas, ami az egészséges táplálkozásról szól, és örömmel ki is próbálja saját magán és a családján is. Ügyel rá, hogy az ételek közötti egyensúly meglegyen, többre tart egy lédús gyümölcsöt bármilyen édességnél. Sok vitamint fogyasztanak, sőt, táplálék kiegészítőket is magukhoz vesznek. Kínosan figyel az étkezésére, ezért nehezen hízik el, ha mégis, képes a legsanyargatóbb diétára is, csak hogy visszanyerje alakját. Minden előre megtervez, így a diétát is. Ha valami miatt borul a terv, a diéta is borul. Ilyenkor jöhet az online rendelés.

Tipp Szüzeknek:

A zsírban és olajban sütött húsok kifejezetten árthatnak neked. Zöldséget zöldséggel elvet követve, sovány hússal megspékelve tested hálás lesz neked. A gyümölcsöket se száműzd, sőt fogyassz minél többet belőlük!

Ajánlott ételek:

Hús: borjú, szárnyas
Zöldség: bab, lencse, karfiol, zeller, uborka, tök, saláta
Gyümölcs: sárga- és görögdinnye, sárgabarack, körte, fehérszőlő
Fűszer: babérlevél, fahéj, kapor, majoránna

Wefitness.hu