Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Oroszlán: (07.23 – 08.22.)

Tűz jegy, uralkodó bolygója a Nap. Imádja a luxust, élvezi is, ugyanakkor igazán nagyvonalú és kreatív. Ha nem engedheti meg magának, képes egész évben spórolni, hogy nyáron egy hónapig úgy élhessen, mint egy király. Folyton pörög, tele van energiával, ezért az elhízástól ritkán kell tartania.

Ha vendégül látnád, gondosan add meg mindennek a módját. Figyelj rá, hogy a fogások harmonizáljanak egymással, készíts több fogásos menüsort, és biztosan díjazni fogja, ha odafigyelsz a részletekre az ételek kiválasztásánál és a tálalásnál is.

Nagyon ínyenc és válogatós. Szívesen eszik előkelő étteremben, de ha otthonába invitál, akkor is kitesz magáért. Élvezettel eszik, de imádja az előkészítést is, a vásárlást, és a főzést. Megvannak a törzshelyei, ahol beszerzi az alapanyagokat, és biztos, hogy a legzamatosabb gyümölcsöket, a legszebb húsokat félreteszik neki. Vendégeit igyekszik elkápráztatni, a terítés is különleges, s gazdag választékkal, sok fogással fog várni. Tüzes jegy lévén a pirított, sült húsok és zöldségek biztosan a menü részét képezik. A dekorációra, a kiegészítőkre, de még az italra is nagy gondot fog fordítani. Maximalista lévén elhízni csak akkor tud, ha párja elkényezteti, vagy elvárás híján ellustul. Imádja magát kényeztetni, ezért az édességről való lemondás igazi kihívás számára. Nem is megy sokáig, az önmegtartóztatás vége az lesz, hogy beszabadul egy cukrászdába……

Tipp Oroszlánoknak:

Szárnyas ás szárnyas, ezekre szükséged van, a mértékre azonban ügyelj! Változatosan étkezz, zöldségből és gyümölcsből sosem elég, bátran eheted a főétkezések között is. Odavagy a pompás lakomákért, kaviár, lazac, vad bármikor jöhet, de nem veted meg az egzotikus ételeket sem. Csak mértékkel! 🙂

Ezt fogyaszd:

Hús: vadhúsok, hal, pulyka, liba
Zöldség: tök, paprika, karalábé, zöldborsó, kukorica
Gyümölcs: alma, citrom, ananász, szárított gyümölcsök
Fűszer: szerecsendió, sáfrány, gyömbér, tárkony, bazsalikom

Wefitness.hu