Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Mérleg: (09.23. – 10.22.)

Uralkodó bolygója a Vénusz. Igyekszik megfelelni másoknak, kerüli a konfliktusokat. Nagy halogató, különösen a kényes természetű döntéseket kerüli, abban reménykedve, hogy majd maguktól megoldódnak. Könnyen szerez barátokat, kedvességével, megnyerő modorával leveszi az embereket a lábáról. Kedveli a jó társaságot, az összejöveteleket, a vidám hangulatot, sztorizgatásokat, imád enni, inni.

Megnyerni magadnak legjobban akkor tudod, ha nemcsak arra figyelsz, hogy mivel eteted, hanem a környezet kiválasztását sem bízod a véletlenre. Meghitt, csendes helyet válassz, ahol tudsz vele beszélgetni. A menü kiválasztásánál menj biztosra, nem szeret kísérletezgetni, azt válaszd, ami nem okoz meglepetést számára. Az étkezést esztétikai élménynek is tekinti, fontos, hogy a szeme is jóllakjon, ezért a tálalás is szemet gyönyörködtető legyen.

Nagyszerű vendég, ugyanakkor kiváló vendéglátó is. Utálja a felfordulást, a rendetlenséget, de ha vendégeket fogad képes feldúlni a konyhát. Házias, az alapanyagokat nagy gondossággal, saját maga szerzi be. Ha vendégségbe mész hozzá, saját kézzel készített finomabbnál finomabb ételekre és kiváló hangulatra számíthatsz. Hajlamos a habzsolásra, túlzottan fűszerez, sok édességet fogyaszt és rendszertelenül étkezik. Elhízásának fő okai ezek. Dívaként diétázik, csakis a legjobb jár neki, hiszen ha valaki, ő tudja, hogyan kell élvezni az életet.

Tipp Mérlegeknek:

A fűszeres ételeket inkább kerüld el, pikáns szószokkal, vitaminbomba salátákkal igazán változatossá teheted étrendedet. A feketeribizli, az áfonya, a fokhagyma kifejezetten jó hatással van szervezetedre. Imádod az édességeket, de csak mértékkel fogyaszd!

Ajánlott ételek:

Hús: csak nagyon ritkán hal és szárnyas, inkább tojást és tésztát egyen
Zöldség: spárga, bab, borsó, lencse, gabonafélék, tök
Gyümölcs: füge, körte, alma, szilva, szőlő, dió, mandula
Fűszer: fahéj, kakukkfű, menta, szegfűszeg, ánizs, tárkony, kapor

Wefitness.hu