Menü Bezárás

Hogyan étkezz csillagjegyed szerint?

Bak: (12.21. – 01.20.)

Uralkodója a Szaturnusz, visszavonuló típus, Ő az, aki fogához veri a garast, a jólétet nem képes élvezni. Ez az étkezésében is meglátszik, az evés csupán táplálkozás számára. Elfogyaszt bármit, főzelék, libamáj, mindegy, a létfenntartáshoz elengedhetetlen az evés – vallja. Előnyben részesíti az egyszerű fogásokat, nem izgatják fel a különlegességek, egy a lényeg, ízletes legyen, ami tányérjára kerül.

Vidd el egy eldugott, meghitt kis étterembe. Nincsenek nagy igényei, sajtválogatással, aszalt gyümölcsökkel le tudod venni a lábáról, kísérőnek egy finom bor, és máris a tenyeredből eszik.

Ha egyedül étkezik, vagy családi körben, a körítés nem lényeges. Ám ha vendégeket fogad, előkerül a herendi porcelán, a kristály és az ezüst étkészlet is, és igazán kitesz magáért. A végletek embereként vagy nagyon tudatosan étkezik és számolja a kalóriákat, vagy egyáltalán nem foglalkozik azzal mit eszik. Ha stresszes, kényszerevővé válhat. Nehezen mond le a megszokott ízekről, az édességekről, ezért diéta kapcsán ki kell mozdulnia a komforzónájából.

Tipp Bakoknak:

Te aztán bármit ehetsz, igazán szerencsésnek mondhatod magad. Azonban előfordulhat, hogy vitaminhiányban szenvedsz, ezért különösen fontos, hogy odafigyelj a megfelelő tápanyag bevitelére. Ha az étel ínycsiklandó, máris elalélsz, fűszeres báránysült egy kis cseresznyés finomsággal, hmm… nyerő igaz? 🙂

Ajánlott ételei:

Hús: bárány, borjú, sertés
Zöldség: cékla, burgonya, fekete retek, sárgarépa, zeller, padlizsán, spárga
Gyümölcs: dió, alma, mandula, aszalt gyümölcsök
Fűszer: petrezselyem, köménymag, ánizs

Wefitness.hu